Projectkoor Rossini 2016/2017

Petite Messe Solennelle 

oktober 2016

Ruim  zestig enthousiaste geoefende projectzangers storten zich in tien repetities en een zaterdagrepetitie op deze kleine mis van Rossini . Op 12 september 2016 is de aftrap geweest. Het project is goed op weg om straks in februari twee prachtige concerten te geven.

Dirigent Jan Laan.

Solisten:

- Caroline Stam (sopraan)

- Judy Schouten (alt)

- Tigran Matinyan (tenor)

-  Bas Kuijlenburg (bas)

 

De muzikale begeleiding bestaat uit pianist Eric Noya en Bart Klijnsmit op harmonium.

 

De concerten:

- zaterdag 11 februari 2017 om 20.00 uur in de St. Victorkerk in Obdam

- zondag 12 februari 2017 om 15.30 uur in de Oosterkerk in Hoorn

 

Entreekaarten kosten € 15.

Kinderen t/m 12 jaar € 7,50.

Reserveren via project@koggeklassiek.nl of tel. 06 13450548.

 

Aug. 2016

Petite Messe Solennelle 

 

Het Projectkoor gaat van start op maandag 12 september 2016. De uitvoeringen zijn in februari 2017.

Tien repetities, één zaterdag repetitie, een generale en dan twee gweldige concerten!

 

Kogge Klassiek bruist van de muzikale energie. Naast het reguliere koor gaat in september een projectkoor van start dat de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini gaat instuderen om het vervolgens op twee plaatsen uit te voeren. Iedereen kan meedoen, maar de lat ligt hoog: de ambitie is om in tien repetities de hele mis in te studeren. Dat lukt alleen met enthousiaste geoefende zangers die thuis zelfstandig de muziek kunnen instuderen. 

Dirigent Jan Laan is aangetrokken om de muzikale leiding op zich te nemen. Een zeer bekwaam musicus die erg veel zin heeft in het project. Ook bij hem staat Rossini’s kleine plechtige mis hoog op het verlanglijstje. De namen van de solisten worden bekend gemaakt zodra de wervingsprocedure is afgerond. Over de instrumenten kunnen we kort zijn. De begeleiding bestaat uit een piano en een harmonium, geheel zoals Rossini het in eerste instantie voor ogen had. Dit werk is niet alleen opmerkelijk vanwege de vrij unieke instrumentkeuze. Weliswaar religieus van aard, is het ontegenzeggelijk met een knipoog geschreven. De wereldse opera, Rossini op het lijf geschreven, is nooit ver weg in deze verfijnde muziek.

 

 

Inloggen
koggeklassiek.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!